|
ŚFiNiA ŚFiNiA - Światopoglądowe, Filozoficzne, Naukowe i Artystyczne forum - bez cenzury, regulamin promuje racjonalną i rzeczową dyskusję i ułatwia ucinanie demagogii. Forum założone przez Wuja Zbója.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 7:23, 08 Lut 2006 Temat postu: Re: Sinner i Zbanowany o nickach i WC |
|
|
Sfinia Naczelna napisał: | Posty przeniesione tu jako offtop z tematu "wujoherezja 3", od postu Zbanowanego (to nick, nie okreslenie postu, hehe), #6273. |
List Zbanowanego jest również całkowicie pozamerytoryczny i także powinien zostać usunięty z rzeczonego tematu. Został dlatego, że jest wypowiedzią przychylną wujowi?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
sfinia
Założyciel, admin
|
Wysłany: Śro 10:05, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
List Zbanowanego, ktory zostal, jest calkowicie na temat i zostanie gdzie jest. Jesli ta decyzja ci nie odpowiada, porusz te kwestie w dziale Regulamin (mozesz po prostu powiedziec, zeby tam przeniesc twoj wpis jako nowy watek, albo sam skopiuj i wyslij). Tu probujemy pogodzic sinnera ze Zbanowanym i prosze nie przeszkadzaj.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 12:36, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
sfinia napisał: | List Zbanowanego, ktory zostal, jest calkowicie na temat i zostanie gdzie jest. | List Zbanowanego zawiera wyłącznie ogólną opinię autora o ortodoksyjności poglądów wuja, a i to bez jakiegokolwiek sensownego uzasadnienia, z którym można by było polemizować. Nie zawiera natomiast nawet śladu merytorycznej argumentacji związanej z tematem. Nie wnosi absolutnie nic do omawianej sprawy.
sfinia napisał: | Jesli ta decyzja ci nie odpowiada, porusz te kwestie w dziale Regulamin (mozesz po prostu powiedziec, zeby tam przeniesc twoj wpis jako nowy watek, albo sam skopiuj i wyslij). | Chyba wyraźnie z mojej uwagi wynikało, że uważam tę decyzję za stronniczą, a nie merytoryczną?
Ostatnio zmieniony przez wkotwica dnia Śro 12:44, 08 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
sfinia
Założyciel, admin
|
Wysłany: Śro 12:51, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Kazdy ma prawo wyrazic opinie. Od tego jest forum. Jesli uwazasz, ze w jakiejs opinii brak w niej argumentacji i chcialbys te argumentacje uslyszec, to popros o te argumentacje autora wpisu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 13:10, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Opinia wyrażona przez Zabanowanego jest bardzo ogólna i niczym sensownym nieuzasadniona: Cytat: | warto dać spokój Wujowi - po tym, co ja się naczytałem na innych forach (z przyzwoitości tudzież ze strachu przed zemstą nie wymienię jakich) Wuj jest dla mnie jak najbardziej ortodoksyjny katolik .
Niech żyje! |
Nic kompletnie, poza pochwałą wuja, nie wnosi, jest wtrętem, czystej wody zakłóceniem dyskusji. Z czego sam Zabanowany doskonale zdaje sobie sprawę, bo poprzedził ją słowami (wyr.moje): Cytat: | Wybaczcie, że trochę taka refleksja obok tematu |
Co więcej "refleksja" Zabanowanego jest o wiele ogólniejsza niż temat wątku. Nawet gdyby chciał tę, ogólną opinię wesprzeć argumentami, to musiałby umieścić odpowiednie argumenty w odpowiednich wątkach, traktujących o różnych niezgodnościach poglądów wuja z ortodoksją. Tym samym rozbić swoją opinię na konkretne podopinie, stosownie do wątków z poszczególnymi zarzutami.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Śro 14:19, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Kazdy ma prawo wyrazic opinie. Od tego jest forum. Czy to kwestionujesz?
Jesli uwazasz, ze w jakiejs opinii brak w niej argumentacji i chcialbys te argumentacje uslyszec, to popros o te argumentacje autora wpisu. Czy takie podejscie kwestionujesz?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 14:20, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Nic kompletnie, poza pochwałą wuja, nie wnosi, jest wtrętem, czystej wody zakłóceniem dyskusji. Z czego sam Zabanowany doskonale zdaje sobie sprawę, bo poprzedził ją słowami (wyr.moje): Cytat: | Wybaczcie, że trochę taka refleksja obok tematu | Zabanowany sam przyznaje, że pisze nie na temat. Ale wuj zbój, którego ta "refleksja' wychwala, upiera się, że to jednak opinia na temat.
Ostatnio zmieniony przez wkotwica dnia Śro 14:22, 08 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Śro 14:21, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Jak rozumiem, drugi post wyslal ci sie przypadkiem i trzeba go usunac?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 14:25, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Jak rozumiem, drugi post wyslal ci sie przypadkiem i trzeba go usunac? | Nie widzę żadnych podwójnych, prócz powtórzonej, niemal słowo w słowo, wypowiedzi wuja zbója.
Ostatnio zmieniony przez wkotwica dnia Śro 14:26, 08 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Śro 14:25, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Niewazne, po prostu wkleje to, co odpisalem na poprzednia wersje:
Kazdy ma prawo wyrazic opinie. Od tego jest forum. Czy to kwestionujesz?
Jesli uwazasz, ze w jakiejs opinii brak w niej argumentacji i chcialbys te argumentacje uslyszec, to popros o te argumentacje autora wpisu. Czy takie podejscie kwestionujesz?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 14:40, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Kazdy ma prawo wyrazic opinie. Od tego jest forum. Czy to kwestionujesz? | Nie kwestionuję prawa do wyrażania opinii. Kwestionuję stronnicze przemieszczanie lub nieprzemieszczanie listów (bądź rozmów) w miejsca inne niż pierwotne (często z nadawaniem tendencyjnych tytułów utworzonym w tym celu nowym wątkom). Bynajmniej nie tylko w takich przypadkach, kiedy list nie jest na temat, nie jest merytoryczny, a wygodnie go wypchnąć gdzie indziej, jest przez zarządzającego forum wypychany gdzie indziej - także w innych przypadkach. Ale kiedy jest nie na temat, niemerytoryczny, lecz przychylny zarządzającemu, wtedy - jak sie okazuje - działa "prawo do wyrażania opinii" i list zostaje, gdzie był.
wujzboj napisał: | Jesli uwazasz, ze w jakiejs opinii brak w niej argumentacji i chcialbys te argumentacje uslyszec, to popros o te argumentacje autora wpisu. Czy takie podejscie kwestionujesz? | Wypowiedź Zabanowanego była nie na temat, co sam oznajmił. Dlatego nie zamierzałem i nie zamierzam prosić go o argumentację.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Śro 15:26, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Niestety, nie jest mozliwe przenoszenie BEZ nadawania tytulow. A kazdy nowy tytul moze ktos nazwac "tendencyjmym".
Nie jest mi znany przypadek przeniesienia merytorycznego tekstu bez zgody autora w inne miejsce.
Wypowiedz Zbanowanego jest EWIDENTNIE na temat (bo w watku mowa jest o ortodoksyjnosci wuja, a Zbanowany powiedzial tylko jedno zdanie, zawierajace wlasnie "Wuj jest dla mnie jak najbardziej ortodoksyjny katolik"). Przykro mi, ze opinia Zbanowanego nie pokrywa sie z twoja opinia, ale to juz nie moj problem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Śro 18:23, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Niestety, nie jest mozliwe przenoszenie BEZ nadawania tytulow. A kazdy nowy tytul moze ktos nazwac "tendencyjmym". | Nic podobnego. Ten na przykład nie ma tendencyjnego tytułu.
wujzboj napisał: | Nie jest mi znany przypadek przeniesienia merytorycznego tekstu bez zgody autora w inne miejsce. | Listów bądź rozmów.
wujzboj napisał: | Wypowiedz Zbanowanego jest EWIDENTNIE na temat (bo w watku mowa jest o ortodoksyjnosci wuja, a Zbanowany powiedzial tylko jedno zdanie, zawierajace wlasnie "Wuj jest dla mnie jak najbardziej ortodoksyjny katolik"). | Wypowiedź jest EWIDENTNIE nie na temat, co sam Zbanowany powiedział przed wygłoszeniem swojej ogólnikowej uwagi. Tematem wątku nie jest ogólna ortodoksyjność poglądów wuja zbója, tylko rozdźwięk w konkretnej sprawie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Śro 18:47, 08 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wkotwica napisał: | Ten na przykład nie ma tendencyjnego tytułu. |
Przykro mi
Nie jest mi rowniez znany przypadek przeniesienia merytorycznych rozmow na temat istotny dla watku w inne miejsce bez zgody autorow.
Zas ogolna uwaga zawiera w sobie szczegolny przypadek Wypowiedz Zbanowanego jest na temat, a ze nazwal on ja "obok tematu" znaczy po prostu tyle, ze nie wchodzi w szczegoly, o ktorych mowisz w swojej argumentacji. Zban stwierdza, ze jego zdaniem cale to doszukiwanie sie nieortodoksyjnosci u wuja (czyli: wlacznie z twoja argumentacja) jest czysta przesada.
Zreszta sam porozmawiaj o tym ze Zbanem.
Tekst pozostaje.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Czw 12:13, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Nie jest mi rowniez znany przypadek przeniesienia merytorycznych rozmow na temat istotny dla watku w inne miejsce bez zgody autorow. |
Stylistyka w rozmowie o "Dlaczego nie potrzebuję religi - nie wyrażałem zgody, a założony przez ciebie wątek, do którego przeniosłeś rozmowę został opatrzony tendencyjnym tytułem.
Cytat: | Wypowiedz Zbanowanego jest na temat [...]
Zreszta sam porozmawiaj o tym ze Zbanem.
Tekst pozostaje. | Porozmawiałem. Poprosiłem Zbanowanego, aby jeśli podtrzymuje swoje zdanie, że jego list był nie na temat, wypowiedział się w tej sprawie lub spowodował usunięcie listu. Ponieważ sam nie może go usunąć, zastąpił jego treść wielokropkiem opatrzonym uwagą.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Pią 1:53, 10 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Tamte twoje (i moje) posty zostaly przesuniete przeze mnie jako przez moderatora (do innego watku w tym samym dziale), gdyz byly ewidentnym offtopem. Rozmowa o tym zostala zakonczona dawno temu.
Jesli zas Zbanowany wykropkowal na twoja prosbe, to uprzejmie rozwiazal przez to twoj problem i sprawa przestaje istniec.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Pią 7:45, 10 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Tamte twoje (i moje) posty zostaly przesuniete przeze mnie jako przez moderatora (do innego watku w tym samym dziale), gdyz byly ewidentnym offtopem. | Właśnie o tym mówię - bez żadnego uzgadniania ze mną rozmowa została przekierowana do nowego wątku o tendencyjnym, fałszywym tytule (bo bynajmniej nie była to rozmowa o stylistyce). EOT
wujzboj napisał: | Jesli zas Zbanowany wykropkowal na twoja prosbe, to uprzejmie rozwiazal przez to twoj problem i sprawa przestaje istniec. | Owszem, Zbanowany przyznał rację, że jego list był nie na temat i spełnił moją prośbę. Tak jak mu na to pozwalały możliwości techniczne. Bo proszony wcześniej o usunięcie administrator - wuj zbój - nie chciał usunąć listu, upierając się, że jest na temat.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Pią 12:03, 10 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Zbanowany przedtem napisał: | warto dać spokój Wujowi - po tym, co ja się naczytałem na innych forach (z przyzwoitości tudzież ze strachu przed zemstą nie wymienię jakich) Wuj jest dla mnie jak najbardziej ortodoksyjny katolik .
Niech żyje |
Zbanowany potem napisał: | [...] (na [dość dziwaczne wg mnie, ale niech będzie] życzenie wkotwicy - usunąć nie potrafię). |
No comments.
Tytul mogles i mozesz sam zmienic. Byles proszony o zalozenie nowego watku, jesli chcesz dalej prowadzic ten offttop. Przeniesienie nastapilo karnie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|