|
ŚFiNiA ŚFiNiA - Światopoglądowe, Filozoficzne, Naukowe i Artystyczne forum - bez cenzury, regulamin promuje racjonalną i rzeczową dyskusję i ułatwia ucinanie demagogii. Forum założone przez Wuja Zbója.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Semele
Bloger na Kretowisku
Przeczytał: 75 tematów
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
rafal3006
Opiekun Forum Kubusia
Przeczytał: 22 tematy
|
Wysłany: Pon 22:28, 16 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Semele, zamiast szukać głupot w Interncie zacznij czytać algebrę Kubusia
Wikicytaty - matematyk:
1.
Matematycy są jak zakochani. Podaruj takiemu najskromniejszą przesłankę, a uczepi się jej i wyprowadzi z tego wnioski, które będziesz musiał zaakceptować.
Autor: Bernard Fontenelle
2
Matematycy to gatunek Francuzów: mówisz coś do nich, a oni przekładają to na swój język i proszę: robi się z tego coś zupełnie innego.
Autor: Johann Wolfgang von Goethe
3
Matematyk to ślepiec w ciemnym pokoju szukający czarnego kota, którego tam w ogóle nie ma.
Autor: Karol Darwin
4.
Matematyk to taka maszyna do zamieniania kawy w teorie
Autor: Paul Erdős
5.
Prawie że nie widziałem matematyka, który byłby zdolny do rozumowania.
Autor: Platon
6.
W swojej pracy [matematyka i filozofa] starałem się łączyć prawdę i piękno, lecz gdy musiałem wybierać, wybierałem piękno.
Autor: Hermann Weyl
Ostatnio zmieniony przez rafal3006 dnia Pon 22:32, 16 Cze 2025, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
Semele
Bloger na Kretowisku
Przeczytał: 75 tematów
|
Wysłany: Wto 1:59, 17 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Może się skuszę. ALE chyba za dużo symboli jak dla mnie.
Jednak ta rozmowa jest w porządku. Bardzo przystępnie przedstawione zagadnienia.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Autor |
Wiadomość |
rafal3006
Opiekun Forum Kubusia
Przeczytał: 22 tematy
|
Wysłany: Wto 6:31, 17 Cze 2025 Temat postu: |
|
|
Semele napisał: | Może się skuszę. ALE chyba za dużo symboli jak dla mnie.
Jednak ta rozmowa jest w porządku. Bardzo przystępnie przedstawione zagadnienia. |
Podobnie jak każdy 5-cio latek i humanista nie musisz czytać algery Kubusia, bo jesteś jej naturalną ekspertką od urodzenia.
Wstęp do AK:
Motto Rafała3006:
Napisać algebrę Kubusia w taki sposób, by ziemski matematyk był w stanie ją zrozumieć i zaakceptować, mimo iż na starcie nie zna ani jednej definicji obowiązującej w AK.
Algebra Kubusia to jedyna poprawna logika matematyczna pod którą podlega cały nasz Wszechświat, żywy i martwy.
Najważniejsze zastosowanie algebry Kubusia w świecie żywym to matematyczna obsługa obietnic i gróźb będąca fundamentem działania wszelkich istot żywych (nie tylko człowieka).
Naturalnymi ekspertami algebry Kubusia są 5-cio latki i humaniści.
Algebra Kubusia to podłożenie matematyki pod język potoczny człowieka, czyli coś, o czym matematycy marzą od 2500 lat (od Sokratesa).
Rozszyfrowanie algebry Kubusia to 20 lat dyskusji na forum filozoficznym w Polsce, to ponad 40 000 postów napisanych przez Rafała3006 wyłącznie w temacie "Logika matematyczna"
Pełna historia rozszyfrowywania algebry Kubusia dostępna jest na forum śfinia:
http://www.sfinia.fora.pl/forum-kubusia,60/
Algebrę Kubusia wyssaliśmy z mlekiem matki i nie musimy się jej uczyć - wszyscy jesteśmy jej ekspertami w praktyce bo po prostu pod nią podlegamy nie mając żadnych szans, by się od niej uwolnić. Aktualnie żaden ziemski matematyk nie wie, iż w komunikacji z 5-cio latkami i humanistami używa tylko i wyłącznie algebry Kubusia.
Matematyczna wersja algebry Kubusia jest tak samo potrzebna do szczęścia 5-cio latkowi i humaniście jak gramatyka języka polskiego, której nigdy nie znałem i nie znam, a mimo to po polsku piszę. Pewne elementy algebry Kubusia można nauczać już w przedszkolu w formie zabawy, bowiem 5-cio latki doskonale ją znają nie wiedząc, że to jest matematyka ścisła opisująca otaczającą nas rzeczywistość co udowodniono w punkcie 28.0 w zabawie z pluszowymi zwierzątkami.
Weryfikowalność algebry Kubusia:
Z racji wykształcenia (elektronika na Politechnice Warszawskiej) jestem ekspertem bramek logicznych od zawsze, mając pewność absolutną, że algebra Kubusia jest w 100% zgodna z teorią bramek logicznych - gdybym tej pewności nie miał, to o żadnej logice bym nie dyskutował.
Algebrę Kubusia w bramkach logicznych wyłożono w punkcie:
11.0 Algebra Kubusia w bramkach logicznych
Ostatnio zmieniony przez rafal3006 dnia Wto 6:33, 17 Cze 2025, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|