|
ŚFiNiA ŚFiNiA - Światopoglądowe, Filozoficzne, Naukowe i Artystyczne forum - bez cenzury, regulamin promuje racjonalną i rzeczową dyskusję i ułatwia ucinanie demagogii. Forum założone przez Wuja Zbója.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 8:32, 29 Gru 2005 Temat postu: Naruszenie regulaminu ignorowane |
|
|
Uwagi nt. nieprzestrzegania p.Regulaminu w wątku "Dlaczego nie potrzebuję religii" (Dział "Rozbieranie irracjonalizmu") http://www.sfinia.fora.pl/viewtopic.php?t=118
wujzboj napisał: | Tu nie ma nic do tlumaczenia. [...]
Nie powiedzialem tu nic na temat racjonalisty.pl ani na temat omawianego artykulu, co nie zostaloby uzasadnione w tym watku. | Nie o tym przecież mówię. Mówię o tym, że wuj zaczął swoją wypowiedź od obelgi pod adresem oponenta.
Doszło do ewidentnego naruszenia Regulaminu, i to przez osobę, która go sama ustaliła. Ani administrator, ani moderatorzy, wypowiadający się w tym wątku po wuju nie zwrócili na to żadnej uwagi (czyżby nie dostrzegli tylko dlatego, że obelżywie określono tych, z którymi się nie zgadzają?). Wuj zdaje się także nie dostrzega, że złamał własne reguły. Lub nie uważa, że wypadałoby się z tego jakoś wytłumaczyć. Albo Regulamin jest de facto ignorowany przez osoby powołane do jego egzekwowania, albo stosowany czysto instrumentalnie. Źle to świadczy o osobach odpowiedzialnych za poziom forum i źle wróży.
wujzboj napisał: | Jesli wkotwica zamierza prowadzic dyskusje na temat mojego zachowania, proszony jest o czynienie tego w dziale Regulamin. W tym dziale nie ma miejsca na rozmowe o kulturze osobistej. | To nie jest rozmowa o kulturze osobistej, tylko o fakcie złamaniu Regulaminu. Do którego doszło w konkretnym wątku, więc w nim zwróciłem na nie uwagę. Naturalnie, wuj-założyciel, jak i pozostałe osoby odpowiedzialne za forum, mają prawo w dalszym ciągu ignorować. To Wasze forum, Wasz regulamin, Wasze rostrzygnięcia, kiedy i kogo obowiązuje.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Czw 10:26, 29 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Nie wydaje mi sie, aby cokolwiek zostalo zlamane.
Powtarzam: Nie powiedzialem tu (tj. w watku http://www.sfinia.fora.pl/viewtopic.php?t=118) nic na temat racjonalisty.pl ani na temat omawianego artykulu, co nie zostaloby uzasadnione w tymze watku.
Natomiast jesli komukolwiek, kto jest gotow brac udzial w dyskusji nad omawianym tam artykulem, slowa zaczynajace moja odpowiedz przeszkadzaja w dalszym czytaniu, z checia przeniose je na koniec mojego tekstu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wkotwica
|
Wysłany: Czw 16:49, 29 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
wujzboj napisał: | Nie wydaje mi sie, aby cokolwiek zostalo zlamane.
Powtarzam: Nie powiedzialem tu (tj. w watku http://www.sfinia.fora.pl/viewtopic.php?t=118) nic na temat racjonalisty.pl ani na temat omawianego artykulu, co nie zostaloby uzasadnione w tymze watku. |
Powtarzam: nie sądziłem (i nie sądzę), żeby intencją Regulaminodawcy było "można obrzucać obelgami, ale pod warunkiem, że się je jakoś uzasadni". Jeśli jednak uważasz takie zachowanie za zgodne z napisanym przez siebie Regulaminem, to wypadałoby o tym w Regulaminie powiedzieć explicite.
wujzboj napisał: | Natomiast jesli komukolwiek, kto jest gotow brac udzial w dyskusji nad omawianym tam artykulem, slowa zaczynajace moja odpowiedz przeszkadzaja w dalszym czytaniu, z checia przeniose je na koniec mojego tekstu. | Czy w tym sposobem, przez przeniesienie przeniesiona z początku wypowiedzi na koniec, określenie obraźliwe przestanie być obraźliwe? Użycie obelgi na początku listu Regulamin tego forum potępia, ale na końcu listu dopuszcza?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Drizzt
Założyciel, admin
|
Wysłany: Czw 17:30, 29 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ani administrator, ani moderatorzy, wypowiadający się w tym wątku po wuju nie zwrócili na to żadnej uwagi |
Bo nie uznali tego za obelgę. Z koleji ty wykazałeś się dużą spostrzegawczością i wychwyciłeś ową "obelge". Ilość postów jakie wysyłasz w tym temacie jest nieproporcjonalna do wysyłanych we wszystkich innych razem wziętych - Czy aby na pewno twoim celem jest dyskusja o śFinśkich tematach?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
|
Wysłany: Czw 17:56, 29 Gru 2005 Temat postu: |
|
|
Drizzt, jesli Wojtek czuje sie obrazony w czyims imieniu, niech to spokojnie wyjasni. Przygotowalismy do tego specjalny watek. Mowmy o tym tylko tam; jesli zas po zakonczeniu bedzie taka potrzeba, to powrocimy z wnioskami tu. OK?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|