|
ŚFiNiA ŚFiNiA - Światopoglądowe, Filozoficzne, Naukowe i Artystyczne forum - bez cenzury, regulamin promuje racjonalną i rzeczową dyskusję i ułatwia ucinanie demagogii. Forum założone przez Wuja Zbója.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wujzboj
Bloger na Kretowisku
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 21:08, 16 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Petros napisał: | bo całym sercem w ... Jarka wierzą |
Raduje mnie każdy, kto we mnie wierzy
Twój wuj Jarek zbój.
Ostatnio zmieniony przez wujzboj dnia Czw 21:09, 16 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 1:20, 19 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Tygodnik "Niedziela" sterowany zza kulis przez Rydzyka, przyznał nagrodę Rydzykowi.... cóż, Rydz idzie w szczytne katolickie ślady: JPII-go co poświęcił własny pomnik; ks. Twardowskiego, co poświęcił w Lublinie tablicę ks. Twardowskiego; alebo Glempa, co poświęcił kamień węgielny pod szkołę im. Glempa... jakie to skromne, jakie to "ubogie"; jakie to katolickie.... pycha, zarozumiałość, bufonada, fanfaronada, - , oderwanie od rzeczywistości... jakie to katolickie, jakie pobożne!
----------------------
Numer nie z tej Ziemi! (dosłownie!)
Dzwoni gość do MaPyska i długo, długo mówi o szkole katolickiej... posłał swoją córeczkę do takiej; szkoła dla dziewczynek, prowadzona przez siostry zakonne!
Ale jak zauważył, że jego córeczka trenuje w domu jogę, to zainteresował się czego zakonnice uczą; i oto.... okazało się, że w szkole zakonnej uczą praktyk pogańskich i buddyjskich (w tym: joga, mantra, medytacje). Poszedł na skargę do siostry-dyrektorki, a ta mu mówi, ze "jak dziecko dorośnie to samo sobie religię wybierze"!
(słucham tego jak relacji nie z tego Świata!)
To on na to, ze chciałby w szkole modlitwy, różaniec... bo jest katolikiem, a to szkoła katolicka; a zakonnica mu na to, ze "nie ma na to czasu" a poza tym, takie coś by zniechęciło dzieci!
To poszedł na skargę do samca-klechy nadrzędnego nad szkołami w tym regionie, a klecha mu mówi, że "nie wolno się zamykać, że trzeba być otwartym na inne kultury i religie!"
(co? nie wierzycie mi? myślicie, że się nawaliłam w barze na początek weekendu i mam majaki przy Radio Maryja?, albo, że snuję marzenia nierealne?)
Po trzech latach facet przeniósł córkę do innej katolickiej szkoły prowadzonej przez zakonników, gdzie zapewnili go, że jest tylko katolicyzm... i takiego wała; było to samo co w tej szkole zakonnic!
Szok?! Prawda?
No to wyjaśnienie.... facet dzwonił z Australii... trzaby chłopu zaproponować, by przeniósł córkę do jakiejś świeckiej(!) szkoły w Polsce; będzie miał czysty katolicyzm!
Trza "odnowić oblicze Ziemi, tej Ziemi" (australiskiej!)
(telefon z wczoraj, ok. 1.00 w nocy)
-------------------
PS. Znowu mi zaśmiecają wątek.... Wuj! Albo to pozamiataj; proponuję zrobić wątek "MaPysk - BTW" - i tam to zamieść, albo dawaj mi operatora cn. w tym wątku to sobie sama pozamiatam.
-------------------
PS2. Mam coś fajnego! Na forum Racji Polskiej Lewicy znalazłam link do obrazka; na czasie obrazek i z humorem nieprzeciętnym a celnym!
Tu:
[link widoczny dla zalogowanych]
Ostatnio zmieniony przez abangel666 dnia Nie 1:27, 19 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 20:51, 19 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Prez. Komorowski zaprojektował pomnik na Krakowskie Przedmieście:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
sfinia
Założyciel, admin
|
Wysłany: Pon 0:01, 20 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z prośbami, posprzątałem tu nieco i wydzieliłem wątki:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Pon 13:21, 20 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Wujek posprzątał, nie kasował, ale kulturalnie przeniósł listy.
Doceńmy Jego pracę i nie zaśmiecajmy tego wątku więcej.... ten wątek ma być poświęcony(!) MaPyskowi i innym oszołomom religianckim.
Bardzo proszę: nie BTW-wójmy tu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 1:45, 22 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Katolicy sobie wydali katolickim wydawnictwem "Encyklopedię Solidarności".... hasło "bolek" zostało tam zarezerwowane dla L. Wałęsy.
Teraz już wiem, że prez. Wałęsa był agentem.... wszak napisali to w katolickiej encyklopedii; a wiadomo, że katolicy "nie mówią fałszywego świadectwa, przeciw bliźniemu swemu" więc to musi być prawda... wręcz oczywista oczywistość i spieprzaj dziadu....(za RM, studio)
"Radio Maryja jest prześladowane przez KRRiTV, o rzekome reklamy Naszego Dziennika; chcą odebrać nam status nadawcy społecznego, zażądali nagrań, a czy innym stacjom też zażądali? Musimy walczyć o to radio!" (RM, studio)
To ja może podpowiem KRRiTV; że MaRyj reklamował też: cd, dvd, ksiązki, flagi, radyjko, dewocjonalia, pisma, periodyki, i wszystko co przynosi kasiorę.... alleluja i do przodu!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Wto 1:08, 28 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Dzwoni słuchaczka i nawiedzonym głosem opowiada, jak to podczas odmawiania różańca o godz. katastrofy smoleńskiej doznała wizji, jak ma wyglądać pomnik smoleński:
- na cokole wyryte nazwiska ofiar, w górze cokołu samolot z "wyrastającym z niego krzyżem"
Kurde, do czego to doprowadza ludzi Rydzyk...
----------------
Od kilku dni MaPysk wykorzystuje zawał serca tego obrońcy krzyża, co to był kopnięty w pierś pod krzyżem przez jakiegoś chuligana.
- Nic ciekawego - powiecie - normalka.
Owszem, gdyby nie pieśń ,którą nadają po tej informacji....
Wyobraźcie sobie jak to na polityczno-religijnych dewotów działa:
Klecha dramatycznym głosem sugeruje, że został zabity obrońca krzyża, w tle Szopen; a potem - piekna zresztą i przerażająco smutna - pieśń z warszawskiego getta "Warszawo, ma".... Kościół to mistrz propagandy, ogłupiania i grania na emocjach; najczęściej głupców lub frustratów.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Pon 5:28, 04 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
"Rada Europejska gwałci sumienie lekarzy" (studio)
"Panie Jezu, tylko tyś jest święty" (studio)
a Maryja już nie święta? a JPII już nie? przecież JPII to taki święty, że ma 170% świętości.... cuś się chyba w MaPysku porypało....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Śro 11:13, 06 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
a słyszałaś coś o sekcie ,,róży" ?
Może to cos wniesie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Pią 1:47, 08 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:23, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"Trudności zaś i prowokacje nieustannie poddają nas próbie. "Moc w słabości się doskonali" - mówi Pismo Święte" (abp. Michalik, ND)
piękny cytat!
1) wyrywając cytat z kontekstu odwróciłeś Michalik jego sens o 180 stopni! znamy to dobrze z katolicyzmu
2) Michalik, tu nieuku biblijny; zacytowałeś z błędem...
3) doucz się też Michalik języka polskiego, bo Pismo Święte "nie mówi", bo nie ma ryja.
prosty przykład katolickiego poziomu z wysokiego szczebla hierarchi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
zbigniewmiller
Skąd: urodzony w szklarskiej porebie ,aktualnie we wrocławiu nad fosa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pią 13:17, 08 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:24, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
słusznie abangel666 bij po ryju tych co mysla,ze są Polakami a przecież są zwykłymi nieukami;
ja bym raczej zaplikował im MARKSISTOWSKĄ teorie i krytyke religii!
widzisz przed 1989 rokie bardzo tanio ,bo tyle co za chleb można było kupic dzieła MARKSA I ENGELSA jak również LENINA ,MAO TSETUNGA a nawet KIM IR SENA jakby ktos szczególnie o nie zabiegał ,ksiażki sobie spokojnie stały na półkach i od czasu do czasu jakis ksiądz czy lewak je kupował,nie mówiąć o lektorach PZPR .Dziś ich nie ma w Polsce ,bo w całym cywilizowanym świecie żaden powazny naukowiec czy polityk ,a także rokujący nadzieje klecha nie moga przejść obok tej lektury obojętnie!
A TY próbujesz łapać ich za sutanny i muslisz ,że wypadnie im coś spod nich ciekawego ,tam nic niema !pustka i cośtam... a BIBLIA to tylko alibi...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 3:27, 10 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:31, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"Narodowy skarb jest teraz internowany w kaplicy Pałacu Prezydenckiego, a miał jechać na zesłanie bez gwarancji, że stamtąd, by wrócił, bo z Rosją nigdy nie wiadomo." (Melak; brat jednej z ofiar katastrofy smoleńskiej)
dwie uwagi:
1) fajne Polska ma skarby narodowe: dwie deski....
2) taki skarb to by Ruskie na pewno podpieprzyli, albowiem on niezbędny im
jest niczym rybie rower.
---------------
dowcip (z małą brodą)
Do 'obrońców krzyża' zstąpił Jezus i woła:
- Ludzie kochani! Pozwólcie, ja poniosę ten krzyż!
- Spierdalaj Żydzie! Nie oddamy krzyża!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 17:40, 10 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:31, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"Różaniec to modlitwa biblijna" (B16) - czy jest tu jakiś katolik, co rozszerzy to epokowe odkrycie papieża? Wujek! Kobyłka u płota....
"W Polsce nigdy nie było, rzezi religijnych, bo tu panował rzymski katolicyzm" (studio) - kłamstwo + jednoczesna manipulacja, takie, że nawet nie wiem jak skomentować? może tak: a to katolicka prawda właśnie!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Czw 0:06, 14 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:32, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Nie jestem wstanie wniknąć w uczone dysputy językowe powyżej, które znowu zaśmiecają meritum tego tematu...
Off-top się to nazywa w netowym żargonie.
Powiem tylko, że co innego język potoczny, a co innego drukowany w dzienniku ogólnopolskim. To o wypowiedzi abepe.
Dodam tez, że jest dla mnie niewiarygodne, że Wuj, nie widzi różnicy w sensie zdania z Biblii, z "podmianką" fluorescencji.... Jak dla mnie jest to unik ze strony Wuja; co zresztą jest potwierdzone, przez milczenie Wuja w sprawie wypowiedzi B16 o różańcu.
To się z kolei nazywa polityka strusia... Wujek? To jak? Pogadamy? Tylko mam jeden warunek; będziemy rozmawiać stojąc na betonie.
--------------------
Wracając do tematu:
"Wyniki edukacyjne chłopców znacznie odbiegają od wyników dziewcząt i kobiet. Skutki są alarmujące: w Polsce studiuje aż 70 proc. kobiet i tylko 55 proc. mężczyzn. Na największych uniwersytetach - Warszawskim, Jagiellońskim i Wrocławskim - kobiety stanowią aż 66 proc. wszystkich studentów" (ND. RM)
To naprawdę straszne dla katolictwa.... baby się dorwały do wiedzy; a kto teraz będzie rodził dzieci? Kto będzie prał i sprzątał? To cywilizacja śmierci jak mawiał JPII! To bezbożna Bruksela! Gdyby Kościół rządził Europą, jako drzewiej było, to by nie doszło do takiej degeneracji!
No, ale jakbyśmy postawili w Polsce jeszcze z tysiąc seminariów katolskich to procenty, by się przechyliły trochę na korzyść spodni. Czyż nie?
Ostatnio zmieniony przez abangel666 dnia Czw 0:08, 14 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Czw 6:33, 14 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:33, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Głupota w mediach jest wszechogarniająca, nie tylko ND.... o górnikach w Chile pisze telegazeta na TVP:
"powyżej głębokości 600 metrów"...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 5:32, 17 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:33, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
W MaPysku puścili modlitwy z mp3; a swoją droga, Bozia się chyba cieszy jak mu modlitwy z mp3 puszczają..... he he.... i przez 25 min. były szumy zamiast audycji.... nawaleni są tam jak messerschmitty.... a teraz znowu leci mp3; ale to wszystko nic; patrzyłam Terlikowskiego na TV.... Rydzyk przy nim, to po prostu liberał.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Nie 5:55, 17 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:34, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Ks. kanonik Stanisław Przerada dyżuruje w poniedziałki w godz. 10 - 12
w Świdnickiej Kurii Biskupiej (II piętro)
i zaprasza osoby odczuwające niepokoje i lęki duchowe oraz napaści złych duchów.
A ufoludki też przyjmuje w poniedziałek w godz. 10-12?
A jak ktoś ma "leki duchowe" i "napaści złych duchów" we wtorek? To co?
Klechy przekraczają granice śmieszności; a naród to łyka.... gdzie ja jestem? co za popierdolony kraj!?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 18:36, 20 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:35, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
ha ha ha!
do czego doprowadza katolicka miłość!
ab.
PS. Budyy, palenie krzyża jako symbol "żywej wiary" od lat jest praktykowane przez ewangelicznych xian z Ku-Klux-Klan.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 19:05, 20 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:35, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"zobaczymy się jutro" (studio, RM) to musi być kolejny cud JPII, że można zobaczyć się przez radio....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Pon 20:54, 25 Paź 2010 PRZENIESIONY Nie 2:36, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
tekst roku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Obecna histeria jest sztucznie rozdmuchana, by zdyskredytować Kościół. Nie zaprzeczam, że molestowanie istniało, ale... po pierwsze, nie było tak powszechne, jak się sugeruje, a po drugie, wykorzystywanie seksualne, które kiedyś było czymś normalnym i powszechnie stosowanym, dopiero obecnie stało się zbrodnią - na skutek lewackiego skrzywienia w postrzeganiu świata. Zresztą nie ma żadnego rozróżnienia pomiędzy cierpieniem molestowanego dziecka a Kościołem, bo poprzez to cierpiące dziecko cierpi Kościół". (Fronda)
To może ja zostanę, przy moim "lewackim skrzywieniu" - wolę to "skrzywienie" niż zgodę na cośtamę u kiecuchów.... ale co mi tam; każdy człowiek, co innego lubi, nieprawdaż? Jedden jest katolikiem i lubii cośtamę, a inny - człowiek - jak ja, nie godzi się na cośtamę, bo ma "lewackie skrzywienie".... dzień dobry; witamy w domu wariatów katolickiego Klechistanu...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 1:41, 03 Lis 2010 PRZENIESIONY Nie 2:38, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
intencja modlitewna, słuchaczka:
"za tych, co zginęli pod Smoleńskiem i w Katyniu".
Niezłe? nie?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 2:09, 03 Lis 2010 PRZENIESIONY Nie 2:38, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"barbarzyński ateizm; (...) okultyzm i satanizm; (...) brońmy religii" (studio, klecha)
kurde.... nie wiedziałam, że jestem barbarzyńcą... czego to się człowiek nie dowie o sobie z głośnika wspaniałego katolickiego radia pełnego miłości do bliźniego i katolickiego ciepła.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 2:31, 03 Lis 2010 PRZENIESIONY Nie 2:39, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"tylko 25% katolików wierzy w prawdy eschatologiczne; 40% nie wierzy w Piekło; to są fakty, to jest straszne" (jezuita, studio)
wiem jak to zmienić!
zamiast 2 godzin religii tygodniowo w szkołach trza wprowadzić 200 godzin! i trza jeszcze wszędzie krzyże powywieszać; o.... wtedy Polacy uwierzą i w "prawdy eschatologiczne" i w "piekło" też.... w piekło na pewno, bo zobaczą je na własne oczy!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Śro 2:53, 03 Lis 2010 PRZENIESIONY Nie 2:45, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"Halloween, to czas składania ofiar z ludzi przez satanistów; (...) kościół prawosławny jest bliski satanizmowi" (studio).... kurde.... zabijcie mnie, ale nie wiem o co chodzi tym katolickim debilom, dlaczego prawosławni są bliscy satanizmowi? chyba muszę kupić alkohol by to zrozumieć, bo na trzeźwo się nie da.... ale co do ofiar to mają rację; z okazji 1 listopada złozyłam Szatanowi w ofierze 666 dzieci i 666 dorosłych.... (dla jasności, jestem satanistką i wegetarianką, życie jest dla mnie świętością, nowsze sfinie mogą nie wiedzieć)
No.... ale katolickie radio maryja mówi, że ja składam ofiary z ludzi.... to musi być prawda, bo katolicy nie mówią fałszywego świadectwa.... a juz na pewno nie zakonnicy jezuici w osobie jezuity brata Aleksandra.... w studio.
Tylko kurde.... nie mogę sobie przypomnieć, kiedy te ofiary składałam?
Ostatnio zmieniony przez abangel666 dnia Śro 2:57, 03 Lis 2010, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
abangel666
Opiekun Kawiarni
|
Wysłany: Sob 1:02, 06 Lis 2010 PRZENIESIONY Nie 2:46, 21 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
"W badaniu przeprowadzonym przez IQS Quant we wrześniu br. na zlecenie Fundacji Pro - Prawo do Życia, 88 proc. respondentów zgodziło się ze stwierdzeniem, że "ludzkie życie zaczyna się w chwili poczęcia", a 90 proc. ankietowanych uznało, że "dziecko przed narodzeniem ma bezwarunkowe prawo do życia". Te wyniki potwierdzają sukces kampanii obrońców życia na polu walki o świadomość społeczną." (Nasz Dziennik)
"we wrześniu br" - szybko podali wyniki..... ja pierdziele; ale szybkość, jak Kubica.....
"na zlecenie Fundacji Pro - Prawo do Życia" - to musi być wyjątkowo niezależna fundacja; po nazwie widać....
"Te wyniki potwierdzają sukces kampanii obrońców życia" - dupa a nie obrońców; jestem całkowicie przekonana, że legalizacja aborcji wpłynęłaby na zmniejszenie jej ilości i mogę to udowodnić.....
"90 proc. ankietowanych" - tylko 90%? a czemu nie 240%? jak szaleć to szaleć..... co za katolickie kłamstwa; jak nie wstyd... albo 300%
----------
wszystkie cytaty za "Nasz Dziennik" - katolickie pismo
Ostatnio zmieniony przez abangel666 dnia Sob 1:06, 06 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo